Waar uw hond met liefde en geduld wordt behandeld

Naar de trimsalon

Uw hond zal ondanks alle goede zorgen een trimbeurt bijna altijd “niet leuk” vinden. Tenslotte is het een hond en honden rennen nu eenmaal liever over het strand of in het bos.

 

Om het bezoek aan de trimsalon zo plezierig mogelijk te laten verlopen voor uw hond, de trimster en uzelf, vindt u hieronder een aantal tips die het bezoek van uw hond aan de trimsalon zullen veraangenamen. Wanneer u een hond heeft ie in zijn leven regelmatig een trimsalon gaat bezoeken dan is het prettig voor de trimster én voor uzelf dat de hond gewend is dat er aan hem “gewerkt” wordt.

 

Laat uw hond goed uit voordat u hem wegbrengt. Een beetje trimsessie duurt al gauw een paar uur en dan is het onprettig voor de hond als hij niet goed uitgelaten is. Daarnaast is het voor de trimster niet prettig wanneer uw hond zijn behoefte in de trimsalon doet.

 

Wen uw hond aan de geluiden van schaar, föhn en tondeuse. Doe dit vanaf een zo jong mogelijk leeftijd, de hond zal deze geluiden dan als normaal beschouwen.

Wen uw hond aan het feit dat hij gekamd en/of geborsteld wordt. (dit klinkt wat vreemd, maar er komen regelmatig honden in de trimsalon die nog nooit gekamd of geborsteld zijn)

 

Laat uw hond uit, maar mat ‘m niet helemaal af. Tijdens een trimbeurt moet de hond vaak staan, als hij dan erg moe is zal ie dat niet graag meer doen.

 

Geef uw hond geen volle bak eten meer binnen 2 uur voordat de trimbeurt begint.

 

Zorg dat uw hond niet helemaal in de klit zit. Is dat wel het geval dan moet u rekening houden met extra kosten voor het ontklitten of met het feit dat de trimster niets anders meer kan doen dan de vacht in z’n geheel kort te scheren.

 

Mag u bij de trimbeurt aanwezig blijven, bemoei u dan nergens mee. Wanneer de trimster met uw hond bezig is dan is zij de baas en moet uw hond naar haar luisteren. ( Wanneer u bij de trimbeurt blijft dan zal de hond op alle trimhandelingen veel flauwer reageren in de hoop dat u ‘m wel redt).

 

Heeft uw hond gevoelige plekken zoals oren, staart, buikgebied. Vertel dit de trimster zodat zij niet voor onaangename verrassingen komt te staan en weet wat zij van de hond kan verwachten.

 

Heeft uw hond een ziekte zoals epilepsie, een zwak hart of een ander soort kwaal. Vertel dit de trimster zodat zij een arts kan raadplegen indien dat nodig zou zijn. Laat in deze gevallen altijd het telefoonnummer van uw dierenarts achter.

 

Wanneer u uw hond komt ophalen vind u hem altijd mooi, ook al vind u ‘m spuuglelijk. De hond voelt zich al opgelaten en voelt uw positieve of negatieve houding aan. Klachten over een fout kapsel alleen direct aan de trimster melden.

 

Ga met uw pup eens kennis maken met de trimster. Doe dit wanneer de hond ongeveer tussen de 8 en13 weken oud is. Maak hiervoor wel even een afspraak met de trimster zodat zij ook tijd heeft voor u en uw hond. Zie ook rubriek Puppy in de trimsalon

 

Wanneer u bepaalde wensen heeft wat betreft het kapsel van uw hond, wees dan duidelijk in uw omschrijving. Neem desnoods een plaatje mee. Opdrachten zoals “doe maar lekker kort” kunnen totaal verkeert opgevat worden. U kunt wel bedoelen 5 cm kort, terwijl de trimster denkt, lekker kort is 5 MM. Een Puppylook kan ook per trimsalon verschillen. Geef dus duidelijk aan wat u wilt.

 

Maak van te voren een prijsafspraak, met de afspraak als er iets bij komt dat de trimster dat van te voren meld, of u daarvan tussentijds op de hoogte stelt. Dit voorkomt verrassingen voor beide partijen.

 

Is uw hond agressief, of weet u dat hij agressief kan reageren op bepaalde handelingen. Vertel dit de trimster zodat zij haar maatregelen kan nemen. Laat u de hond zonder iets te zeggen bij de trimster achter, dan is de kans groot dat u hem na tien minuten weer op kunt halen.

Molendijk 15

4471 BN Wolphaartsdijk

0113-581922

Scroll naar boven