Waar uw hond met liefde en geduld wordt behandeld

Puppy’s in de trimsalon

 

Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de baas U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Zo leert uw hond de kam en/of borstel net zo makkelijk te accepteren als zijn etensbak. Eigenlijk is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen. Veel eerder dan u denkt is uw hond aan zijn eerst trimbeurt toe. Vanaf de leeftijd van ca 8-13 weken kunnen wij al een puppytrim geven.

Omdat de vachtverzorging voor uw hond noodzakelijk is doet u zowel uw hond, uzelf als de trimster een groot plezier door meteen al met uw pup van 8 á 13 weken bij de trimsalon langs te gaan. Nadat u uw puppy in huis heeft gehaald, zult u immers meteen merken dat die vlijmscherpe nageltjes pijnlijk krassen op uw armen en benen. En krabt hij zich net iets meer dan normaal. Of ruikt hij zo vervelend naar zijn broertjes en zusjes. Neem dan contact op met de trimsalon om een afspraak te maken om even langs te komen. Wij maken dan tijd vrij voor uw pup om hem eens rustig aan de eerst indrukken van de trimsalon te laten wennen. Wacht dus geen half jaar voordat u met uw hond langskomt. Het is beter om de puppy al op jongere leeftijd gewend te laten raken aan de trimtafel en aan de verzorging van zijn vacht en leert zo de trimbehandelingen te accepteren, wat hem stress in zijn verder leven kan besparen.

Tijdens het eerste bezoek mag de puppy even op de trimtafel, zijn nageltjes worden geknipt en hij krijgt een eerste borstelbeurt. Het eerste bezoek is ook de ideale gelegenheid om u als hondeneigenaar advies te geven over het te gebruiken materiaal bij de wekelijkse borstelbeurt. Verder kunnen wij u dan meteen laten zien wat de makkelijkste en beste manier van borstelen is. Indien dit echt nodig is, kan de pup ook al een eerste keer in bad worden gedaan en daarna droog geföhnd worden. Hoe jonger uw pup met al deze handelingen vertrouwd raakt, des te makkelijker hij deze de rest van zijn leven toelaat.

Molendijk 15

4471 BN Wolphaartsdijk

0113-581922

Scroll naar boven