Waar uw hond met liefde en geduld wordt behandeld

Verzorging van de nagels

 

Nagels hebben de eigenschap om voortdurend aan te groeien maar ze slijten ook weer af. Als ze harder groeien dan ze afslijten worden ze vaak te lang. Dit kan gebeuren als uw hond niet zo vaak op harde ondergrond loopt bv. op gras of als uw hond onvoldoende beweegt. Ook een verkeerde stand van de voeten kan een oorzaak zijn.

De duimpjes van de voorpoten en de Hubertus- of wolfsklauw die bij sommige rassen als vijfde teentje aan de achterpoten zitten (soms dubbel zoals bij de Beauceron) kunnen niet afslijten omdat daar niet op gelopen wordt. Worden deze te lang dan kan een hond er achter blijven haken en dat kan akelige gevolgen hebben.

Wij controleren bij elk bezoek aan de trimsalon de nagels van uw hond en indien nodig worden deze netjes geknipt. U kunt ook altijd tussendoor even langs komen om de nagels te laten controleren en eventueel te laten knippen.

Hoe u kunt zien of de nagels van uw hond niet te lang zijn?


Als een hond bij een normale stand recht op zijn vierpoten staat en de uiteinde van de nagels raken niet de grond dan zijn de nagels op goede lengte.

Molendijk 15

4471 BN Wolphaartsdijk

0113-581922

Scroll naar boven