Waar uw hond met liefde en geduld wordt behandeld

Hondenbezitters in verwaring wat betreft trimsalons
De minister heeft in januari 1996 de vakbekwaamheidseisen voor hondentrimmers afgeschaft ondanks de protesten van o.a. de dierenbeschrerming, faculteit voor diergeneeskunde, opleiding- en vakorganisaties.

 

Wat betekend dit?
Dat iedereen die een tondeuse of schaar in zijn/haar bezit heeft uw hond kan gaan “trimmen”, zich “trimmer” mag noemen, zich bij de kvk kan inschrijven en een trimsalon mag beginnen zonder opleiding of enige kennis van zaken.

 

Wat is de ABHB en waarom kiezen voor een bij de ABHB aangesloten trimsalon?
De ABHB is een vakvereniging voor hondentrimmers die alleen trimmers toelaat die een door de vereniging erkende opleiding afgerond hebben. Een ABHB-trimmer is dus gegarandeerd een gediplomeerde trimmer.

Daarnaast probeert de ABHB haar leden op de hoogte te brengen en houden van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied in de ruimste zin van het woord. Zij hebben o.a. een EHBO-cursus speciaal laten ontwikkelen voor hun leden.

Eenmaal per jaar organiseert de ABHB een vakdag om de beginnende en/of gevorderde trimmer de mogelijkheid te bieden zijn/haar vakkennis uit te breiden en/of op peil te houden.

 

Hoe herkend u een ABHB trimsalon
Elke bij de ABHB aangeloten trimsalon is te herkennen aan het raamvignet met jaartal

Alle ABHB trimsalons staan vermeld op deze website https://www.abhb.nl/aangesloten-trimsalons/

 

Kortom een ABHB-trimmer is veelal betrokken en doet extra moeite om het vak op een hoogstaand niveau uit te oefenen.

 

Dit onderstaande artikel geeft nog eens aan waarom het belangrijk is dat u naar een gediplomeerde en erkende trimsalon gaat.

Molendijk 15

4471 BN Wolphaartsdijk

0113-581922

Scroll naar boven