Waar uw hond met liefde en geduld wordt behandeld

Wat is trimmen

 

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden, dus ook voor rasloze honden. Afhankelijk van de vacht van de hond houdt trimmen in: Plukken, knippen, scheren, uitdunnen, strippen, ontwollen, wassen, en drogen, kammen en/of borstelen.

Bouviers, schnauzers, de meeste terriër rassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een bot trimmes verwijderd wordt zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer u dit zou nalaten loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten, en bij de dierenarts terechtkomt. Het plukken gebeurd gemiddeld elke drie maanden.

Spaniëls, Setters, Retrievers enz. worden waar mogelijk uitgeplukt en met een speciaal getande schaar (effileerschaar) uitgedund en gemodelleerd.

Poedels, Bichon frisee en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/of geknipt in elk gewenst model.

Honden met (half) langhaar en denk dan aan de New Foundlander, diverse poolhondenrassen, Bearded Collie, Old English Sheepdog, maar ook de Duitse Herder moeten 1x per week goed geborsteld worden. De haren op de rug, de borst en het bovenste deel van de achterpoten tegen de haren in, de flanken met de haren mee. Op deze manier wordt de ondervacht goed bereikt en worden dode haren verwijderd

Lange, zijdeachtige vacht zoals van de Yorkshire Terriër, Lhasa Apso, Shih Tzu en Maltheser moeten dagelijks geborsteld en gekamd worden om klitten te voorkomen. Ook is het nodig deze honden regelmatig te wassen en bij sommige rassen de vacht in te smeren met een haarolie.

Dalmatiërs, Rottweilers, Boxers, Jack Russell terriërs, Beagles en overige kortharige rassen is het aan te raden om ze regelmatig met een rubberen borstel of een handdoek te behandelen om zo de dode haren te verwijderen. Blijven deze daarna alsnog erg verharen is een was/blaas behandeling aan te raden.

Als u uw hond eens wilt wassen gebruik dan een geschikte (honden) shampoo. Iedereen die een hond heeft weet dat honden een vreemde voorkeur hebben voor zwemmen in vieze slootjes, rollen in vogel- of koeienpoep of andere stinkende gewoonte. Omdat je hond van deze dingen erg vies gaat ruiken, maar ook omdat door deze gewoonten een hoop ziekteverwekkers op de huid van je hond terechtkomen is het dan nodig je hond een bad te geven. Om de beschermende vetlaag op de huid van je hond te beschermen is het heel belangrijk dat je daarvoor een speciale hondenshampoo gebruikt, eventueel aangevuld met een conditioner en nooit een shampoo voor mensen. 

 

In overleg met u worden alle rashonden getrimd naar de laatste rasstandaard en rasloze honden naar uw of onze fantasie mits de vachtstructuur het toelaat. Honden die niet goed door de rui komen (denk aan oudere- en gecastreerde honden) worden geplukt en/of ontwold, maar ook voor regelmatige borstel en/of kambeurten van uw hond of het wassen van uw huisgenoot kunt u bij ons terecht.

 

In de winter kunt u uw hond ook gewoon laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en… lang haar blijft lang nat. Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen.

Molendijk 15

4471 BN Wolphaartsdijk

0113-581922

Scroll naar boven